Mafia - Jocul

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Reguli Mafia


Posts: 279
Date:
Reguli Mafia
Permalink  
 


In aceasta sectiune veti gasi regulamentul dupa care jucam Mafia pe acest forum in momentul de fata. El este deschis modificarilor.

Daca aveti sugestii privind regulile, aici e locul pentru ele.-- Edited by Cazy on Sunday 20th of December 2009 06:04:50 PM

__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...


Posts: 279
Date:
Permalink  
 

Despre Mafia:

1. Jocul

In varianta sa cea mai simpla, Mafia e un joc in care jucatorii se impart in doua tabere: cetateni cinstiti si mafioti. Fiecare din cele doua grupuri incearca sa castige jocul prin eliminarea celuilalt grup.

2. Roluri

Fiecare jucator primeste la inceputul jocului un rol, de partea cetatenilor sau de partea mafiei. Rolul poate fi unul simplu, "Mafiot" sau "Cetatean", sau unul cu puteri speciale, precum "Naş" sau "Politist". Puterile speciale se manifesta de obicei in faza de "noapte" a jocului.

Jucatorii cu roluri de partea cetatenilor nu cunosc la inceputul jocului rolurile celorlalti jucatori (cu rare exceptii), ei primind de la moderator informatii doar despre propriul rol.

Jucatorii cu roluri de partea mafiei primesc, alaturi de informatii despre propriul rol, numele colegilor de rele smile. Ei stiu, deci, cine e mafia si cine e cetatean cinstit, necunoscand insa care cetateni detin roluri speciale.

Mai multe informatii despre roluri, in sectiunea speciala de mai jos.

3. Moderator

Fiecare joc are nevoie de un moderator. Acesta este responsabil de distribuirea rolurilor, gestionarea jocului si asigurarea unei conduite conforme cu regulile a participantilor. Moderatorul nu participa la joc, el doar il arbitreaza.

4. Zi/Noapte

Jocul se desfasoara intr-o alternanta zi-noapte si incepe noaptea.

Prima noapte este una speciala, in care jucatorii cu roluri speciale nu isi pot folosi aceste roluri. Singurul obiectiv al acestei nopti este de a lasa mafia sa discute in privat si sa-si stabileasca, daca vor, desigur, o strategie comuna pentru ziua ce urmeaza.

In toate celelalte nopti, mafia alege un cetatean pe care il ucide. Discutiile intre mafioti se poarta in privat, ei trebuind sa decida intr-un interval oarecare de timp pe cine ataca.

De asemenea, noaptea e momentul in care jucatorii cu roluri speciale isi folosesc puterile pe care le au (investigative, protective, de atac, etc.), in scopul de a ajuta tabara de partea careia sunt sa castige.

Toate actiunile pe timp de noapte ale mafiei si ale jucatorilor cu roluri speciale se concretizeaza prin intermediul moderatorului.

Ziua discutiile se desfasoara liber, neexistand decat foarte putine restrictii. Daca noaptea e momentul in care mafia ucide cetateni, ziua e momentul in care cetatenii incearca sa gaseasca mafiotii ascunsi intre ei. Mafiotii, la randul lor, incearca sa para cetateni onesti, putand eventual conduce discutiile si suspiciunile pe piste false. Minciuna, disimulare, manipulare, orice e posibil ziua, insa de obicei mafiotii sunt cei care sunt nevoiti sa minta si sa se ascunda, cetatenii cinstiti avand toate motivele sa fie onesti si sa nu para mafioti in ochii celorlalti cetateni.

In fiecare zi, jucatorii ramasi in viata (inclusiv mafia) decid asupra unei persoane pe care o linseaza. Pentru ca cineva sa fie linsat, el trebuie sa fie votat pentru linsare de majoritatea jucatorilor in viata. Fiecare jucator are un vot, pe care il poate folosi cum vrea. Votul poate fi dat si retras de oricate ori, pentru orice jucator, mai putin pentru sine. In urma discutiilor voturile pot sa migreze de la un jucator la altul.

Cand un anume jucator aduna majoritatea voturilor curent exprimate asupra sa, el moare. In acel moment se termina ziua respectiva, urmand din nou noaptea.

Jucatorii morti, atat ziua cat si noaptea, ies definitiv din acel joc si nu mai pot participa la discutii.


5. Finalul jocului

Ziua si noaptea alterneaza pana cand una din tabere castiga jocul.

Cetatenii castiga cand toti mafiotii sunt morti.

Mafia castiga cand toti cetatenii sunt morti sau nimic nu mai poate impiedica acest lucru. De exemplu, cand la inceputul unei zile mafiotii si cetatenii sunt in numar egal, cetatenii nu mai pot ajunge la o majoritate pentru a linsa un mafiot, deci mafia castiga.

Cand o tabara castiga, toti membrii ei sunt considerati castigatori, fie ei in viata sau nu. Sacrificiul de sine e uneori necesar, important este ca la sfarsit tabara din care faci parte sa castige. smile


-- Edited by Cazy on Sunday 20th of December 2009 10:26:33 PM

__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...


Posts: 279
Date:
Permalink  
 

Reguli privind moderatorul:


Fiecare joc are nevoie de un moderator. Acesta este arbitrul jocului.

El vegheaza asupra desfasurarii corecte a jocului si asupra respectarii regulilor, conduce jocul, anunta inceputul si terminarea fazelor de zi si noapte si adminstreaza in general toate aspectele legate de joc.

1. Cine e moderator?

Vom face prin rotatie, asa incat la fiecare joc vom avea un alt moderator.

Moderatorul va primi din partea lui Radu drepturi de administrator pe forum, asa incat va putea sa intretina sectiunea cu jocul si va fi singurul cu drept de a edita mesaje (Atentie! Forumul nu permite in general editarea propriilor mesaje.).

Pentru primul joc, eu voi fi arbitrul. smile


2. Crearea cadrului jocului

Moderatorul va crea un "topic" pentru inscrierea jucatorilor pentu un noc joc de Mafia (s-ar putea ca nu toti membrii inregistrati pe forum sa doreasca sa participe la fiecare joc).

Dupa ce faza inscierilor se termina, moderatorul creaza un "topic" pentru jocul in sine.

Pe timp de noapte, moderatorul va inchide "topic"-ul, nimeni
neputand scrie mesaje publice. Comunicarea noaptea se face in privat.

Pe timp de zi, "topic"-ul trebuie deschis pentru ca toti jucatorii sa poata scrie mesaje si sa participe la joc.

Intrucat jocul incepe noaptea, "topic"-ul trebuie inchis imediat dupa crearea lui. Va fi deschis dupa terminarea primei nopti, la inceputul primei zile.


3.
Administrarea unui joc de Mafia

Dupa ce lista de participanti e definitiva, moderatorul si jucatorii aleg impreuna un numar de configuratii de joc posibile
(cati mafioti, ce roluri speciale vor fi atribuite, etc.). Moderatorul este cel care alege, aleator sau nu, dupa cum prefera, care din acele configuratii este efectiv jucata. In felul acesta, jucatorii nu stiu exact care roluri sunt in joc si care nu.

Dupa deciderea configuratiei de joc, moderatorul trebuie sa aleaga aleator (nu dupa preferintele sale!) ce rol ii revine fiecarui jucator. Poate face asta cu ajutorul unui pachet de carti, in care fiecare carte inseamna un anumit rol, tragand din pachet cartile aleator, pentru fiecare jucator in parte.

Dupa stabilirea rolurilor, moderatorul trimite rolurile in privat fiecarui jucator, avand grija sa ofere acestora doar informatiile pe care au voie sa le cunoasca. De asemenea, va transmite membrilor mafiei ca pot comunica intre ei pana la inceperea primei zile.

La inceputul "topic"-ului jocului, moderatorul isi rezerva un mesaj sau doua, in care scrie si mai apoi editeaza informatii legate de joc:

- Starea curenta a jocului: zi, noapte, termene limita, numar de voturi necesare pentru linsare in ziua curenta, etc.

- Lista cu jucatorii participanti si situatia lor actuala (vii sau morti, pentru cei morti dezvaluind si rolul pe care l-au avut).

- Regulile referitoare la conduita jucatorilor (vor fi copiate din aceasta sectiune).

Pe timp de zi, moderatorul are obligatia sa actualizeze starea curenta a voturilor cat mai des, sa atentioneze jucatorii inactivi si sa stabileasca termene limita daca jocul treneaza.

Pe timp de noapte, moderatorul primeste de la jucatorii cu roluri speciale (inclusiv mafia) actiunile pe care acestia vor sa le faca si raspunde acestora in cazul in care actiunile lor necesita un raspuns. La inceputul zilei urmatoare, moderatorul anunta in "topic"-ul jocului informatiile publice (de exemplu cine a murit ucis de mafie, daca moare cineva).

Toata comunicarea pe timp de noapte se face in privat.


-- Edited by Cazy on Tuesday 22nd of December 2009 04:02:00 PM

__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...


Posts: 279
Date:
Permalink  
 

Reguli generale legate de jocul pe forum:


1. Durata

Un joc de mafia online poate dura pana la cateva luni. In functie de cat de activi vom fi, poate dura mai mult sau mai putin.

Jocul nu trebuie sa fie o corvoada, jucatorii nu trebuie sa contribuie zilnic cu mesaje, acuzatii, analize, voturi, dar trebuie ca toti sa-si dea interesul si sa participe la discutii in limita timpului liber.

Mafia pe forum nu este Mafia pe chat, discutiile nu trebuie sa fie sustinute in timp real (desi pot fi perioade mai active, in care discutiile sa fie mai dinamice). Fieacare intra pe forum cat de des poate si vrea si participa cat doreste. Totusi, daca un jucator nu participa o perioada mai lunga de timp, el va fi atentionat de moderator.

Fazele de noapte si zi ale jocului nu au nimic de-a face cu zilele si noptile reale. Ele se pot intinde pe durate destul de lungi, dupa cum urmeaza.

- Prima noapte (jocul incepe noaptea): maxim 72 de ore de la startul oficial al jocului. Prima noapte are rolul de a lasa mafiotii sa-si puna la punct un plan comun de actiune. Daca acestia anunta moderatorul ca sunt gata inainte de termenul limita,
prima zi poate incepe mai devreme.

- Zilele: maxim 4 saptamani de la anuntul oficial al inceperii zilei. Termenul limita pentru o zi poate fi scurtat de moderator, in functie de numarul de jucatori ramasi in viata si de particularitatile jocului. Fiecare zi dureaza pana cand un jucator este linsat (acumuleaza majoritatea voturilor jucatorilor ramasi in viata). Ziua se incheie automat in momentul in care un jucator pune votul decisiv, cu care cel vizat acumuleaza majoritatea. Orice mesaj ulterior din ziua respectiva va fi ignorat. De fapt, nimeni nu mai trebuie sa scrie nimic din acel moment. Daca dupa 4 saptamani orasul nu ajunge la un consens, moderatorul stabileste un nou termen limita (de cateva zile) in care orasul trebuie sa decida. Daca nici dupa aceasta perioada nu are nimeni majoritate simpla de voturi, nimeni nu va fi linsat in acea zi.

- Noptile: 72 de ore de la anuntul oficial al terminarii zilei anterioare.

- Atentionare pentru inactivitate: dupa 3 zile de lipsa de pe forum, dar regula aceasta trebuie tratata cu bun simt, pentru fiecare caz in parte.2. Ziua

In timpul zilei "topic"-ul jocului este deschis discutiilor. Toate discutiile se vor desfasura in cadrul acestuia. Fiecare jucator este liber sa scrie ce mesaj vrea, sa faca analize a ce au scris sau cum au votat ceilalti, sa formuleze acuzatii, sa-si dezvaluie propriul rol sau sa pretinda ca are alt rol (desi de obicei doar mafia minte), sa anunte ce a aflat sau ce a facut noaptea, sa voteze sau sa-si retraga votul de oricate ori vrea, etc. Daca ceilalti il cred sau nu, daca ceilalti tin cont de argumentele lui sau nu, depinde de cat de convingator e si de ce stiu sau ce cred acestia. Isterie in masa, pana cineva e linsat. smile

Votarea si retragerea votului se face intr-un format special, pentru a fi usor de recunoscut de jucatori si mai ales de moderator. Mai multe despre votare in sectiunea cu regulile pentru jucatori.

Pe timp de zi, este complet interzisa pentru toti jucatorii, indiferent de rol, comunicarea despre joc in afara "topic"-ului dedicat acestuia, pe forum sau in particular.

Mesajele nu pot fi editate. E o regula ca nimeni nu are voie sa modifice mesajele scrise in cadrul jocului (pentru corecturi sau precizari suplimentare, se scrie un nou msesaj), dar oricum forumul nu permite editarea mesajelor proprii. Doar moderatorul (care este investit de Radu cu puteri de admin) poate modifica mesaje.

Se pot folosi citari din mesaje anterioare.

Este interzisa citarea mesajelor private de la moderator sau mesajele private schimbate pe timp de noapte.


3. Noaptea

Noaptea "topic"-ul jocului este inchis, fiind interzisa comunicarea legata de joc intre rolurile fara puteri speciale.

Mafiotii pot discuta intre ei in timpul noptii, alegand impreuna pe cine omoara si stabilind tactica de abordare a zilei ce urmeaza. Un singur mafiot va trimite moderatorului numele jucatorului pe care mafia il ataca in acea noapte, dupa ce el si colegii lui au ajuns la un consens, dar inainte de terminarea noptii. Mafiotul responsabil de comunicarea cu moderatorul este fie ales de catre mafioti in fiecare noapte, fie stabilit prin rol (daca in joc unul dintre mafioti are rolul de "Naş", acesta este de obicei cel care trebuie sa trimita moderatorului numele tintei).

Jucatorii ce au roluri cu abilitati speciale pe timp de noapte, si le vor folosi in termenul stabilit prin comunicarea cu moderatorul. De exemplu, "Politistul" va trimite numele jucatorului pe care vrea sa il investigheze moderatorului, iar acesta ii va returna verdictul printr-un mesaj privat.

Pot exista anumite grupuri (cum ar fi "Masonii") care pot si ele comunica noaptea.

La distribuirea rolurilor, moderatorul va indica fiecarui jucator drepturile, abilitatile si limitarile pe care le are noaptea, in functie de rolul sau.

Toate comunicarile pe timp de noapte se vor face in privat, fie folosind mesaje private pe forum (User Details -> New Message sau click pe numele celui caruia ii trimiteti mesaj -> Send Message), fie pe messenger sau orice alta forma de comunicare directa. Atentie insa, cei care comunica noaptea trebuie sa fiti discreti, asa incat ceilalti jucatori sa nu stie lucrul acesta.

In cazul in care abilitatile speciale de noapte pot interfera, aceasta e ordinea de exercitare a lor:

1. roluri de blocare abilitati
2. roluri de protectie
3. roluri de atac
3a. atacul ucigasului in serie
3b. atacul mafiei
3c. atacul justitiarului
4. alte abilitati
5. roluri de investigatie

De exemplu, daca exista in joc rolul "Prostituata" (rol de partea mafiei care poate bloca poe timp de noapte abilitatile unei persoane) si acesta alege sa blocheze politistul in timpul noptii (fara sa stie neaparat ca este politist), atunci politistul nu-si poate folosi abilitatea speciala in acea noapte. Rolurile de blocare le precedeaza pe cele de investigatie.

-- Edited by Cazy on Tuesday 22nd of December 2009 07:33:53 PM

__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...


Posts: 279
Date:
Permalink  
 

Reguli pentru jocatori:

1. In timpul zilei, discutiile despre joc se poarta exclusiv in "topic"-ul dedicat acestuia.

2.
In timpul noptii, discutiile se poarta in privat, insa doar daca rolul permite explicit acest lucru.

3. Folosirea abilitatilor speciale se face noaptea prin comunicarea cu moderatorul.

4. Votarea se face folosind litere Bold, dupa formatul: "votez: NumeJucator".

5. Retragerea votului se
face folosind litere Bold, dupa formatul: "retragere vot".

6. Pentru linsarea unui jucator este necesar ca acesta sa adune majoritatea simpla a voturilor jucatorilor in viata asupra lui.

7. Exista un tip special de vot: "fara linsare". Acest vot trebuie exprimat explicit, ca un vot normal pentru o persoana. In cazul in care majoritatea jucatorilor voteaza "fara linsare", ziua se incheie fara ca cineva sa moara.

8. Daca pana la al doilea termen limita fixat de moderator nu se ajunge la o majoritate de voturi, ziua se incheie "fara linsare".

9. Ziua se incheie automat in momentul in care cineva acumuleaza o majoritate de voturi. Din acel moment orice alt mesaj este interzis. Nu se mai pot retrage voturi, nu se mai poate scrie nimic, pana ziua urmatoare.

10. Mortii nu vorbesc! Jucatorii morti sunt eliminati din joc, dar castiga si ei daca grupul din care fac parte castiga. Dupa moartea unui jucator, acesta nu mai are voie sa scrie nimic in "topic"-ul jocului si nici sa comunice
in vreun fel cu jucatorii ramasi in viata.

11. Salvati-va un link direct catre forumul asta si incercati sa intrati macar odata la doua zile. Nu trebuie alocat timp mult, dar e important sa participam toti daca vrem ca jocul sa aiba succes.

12. Un jucator nu poate vota pentru el insusi.

-- Edited by Cazy on Monday 8th of March 2010 09:41:30 AM

__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...


Posts: 279
Date:
Permalink  
 

Roluri Uzuale:

Din aceste roluri vom alege in mod normal o parte pentru jocurile noastre, in functie de cati jucatori se inscriu si de experienta pe care o acumulam (sunt optimist?).


1. Cetatean

De partea: cetatenilor.

Nu are abilitati speciale si nu primeste informatii decat despre propriul rol.

Ziua incearca, prin discutii, deductii si vot sa afle si sa demaste cine e mafia.

Noaptea nu are nicio abilitate. Doarme dus. smile

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.


2. Mafiot

De partea: mafiei.

La inceputul jocului este informat despre cine sunt colegii mafioti.

Ziua incearca sa se amestece printre cetateni si eventual sa-i conduca pe acestia pe piste false. Voteaza ca orice cetatean onest, putandu-i vota si pe ceilalti mafioti, pentru a crea confuzie.

Noaptea discuta cu partenerii de mafie, impreuna putand alege o victima din randul cetatenilor. Unul singur dintre mafioti e desemnat in fieacre noapte sa trasmita numele celui atacat moderatorului.

Castiga in momentul in care tabara mafiei castiga, indiferent daca e in viata sau nu.3. Doctor

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Ziua incearca, prin discutii, deductii si vot sa afle si sa demaste cine e mafia. Poate sa-si dezvaluie rolul, dar in felul acesta se expune in fata mafiei.

Noaptea are abilitati de protectie. Poate trimite moderatorului numele unui jucator pe care vrea sa il protejeze. Daca protejeaza jucatorul pe care il ataca mafia, acesta nu moare, e salvat de doctor. Mafia si doctorul afla despre consecintele actiunilor lor de noapte abia a doua zi, cand moderatorul anunta daca a murit cineva.

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.4. Politist

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Ziua incearca, prin discutii, deductii si vot sa afle si sa demaste cine e mafia. Va folosi in acest sens si informatiile adunate in timpul noptii. Poate sa-si dezvaluie rolul si ce a aflat noaptea, dar in felul acesta se expune in fata mafiei.

Noaptea are abilitati de investigare. Poate trimite moderatorului numele unui jucator despre care vrea sa afle informatii. Moderatorul ii va comunica de partea cui este jucatorul vizat, dar nu si rolul acestuia, in cazul inc are are un rol special.

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.5. Politist nebun

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Are toate abilitatile unui politist normal, dar primeste de la moderator toate verdictele pe dos (daca investigheaza un cetatean, i se spune ca acesta e mafiot si invers). Politistul nu stie de la inceput ca e nebun, trebuie sa afle singur pe parcurs, prin deductii. Este folosit de obicei intr-un joc in care exista si un politist normal.

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.


6. Naş

De partea: mafiei.

Naşul e capul mafiei. Are toate caracteristicile unui mafiot obisnuit, dar apare ca fiind curat (de partea cetatenilor) daca este investigat de politist. In plus, in unele variante, el este cel care trimite noaptea moderatorului numele victimei mafiei.

Castiga in momentul in care tabara mafiei castiga, indiferent daca e in viata sau nu.


7. Justitiar

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Ziua este un cetatean obisnuit.

Noaptea, justitiarul poate ucide un jucator. Trimite in acest sens numele jucatorului vizat moderatorului. Tinta sa moare daca nu este protejata de doctor in acea noapte. Scopul sau este de a ucide mafia, dar, nestiind sigur cine e mafia si cine nu, poate ucide si cetatenii. Justitiarul nu este obligat sa ucida in fiecare noapte, el alege cand vrea sa faca acest lucru.

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.


8. Masoni

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului fiecare mason este informat despre cine sunt colegii din loja masonilor (de obicei 2 sau 3 jucatori).

Ziua sunt cetateni obisnuiti. Au avantajul de a avea certitudinea ca toate celelalte persoane din loja sunt de partea cetatenilor.

Noaptea masonii pot comunica intre ei in privat, insa nu dispun de abilitati speciale.

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca sunt in viata sau nu.9. Anihilator

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Ziua este un cetatean obisnuit.

Noaptea poate alege sa blocheze abilitatile unui alt jucator. Daca tinta are abilitati speciale, nu si le poate folosi in acea noapte, indiferent daca e de partea mafiei sau de partea cetatenilor. Pentru a impiedica mafia sa ucida in acea noapte, nu e suficient sa indice orice mafiot, ci chiar pe cel care apasa tragaciul, adica cel responsabil cu trimiterea numelui victimei moderatorului.

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.


10. Prostituata

De partea: mafiei.

La inceputul jocului este informat despre cine sunt colegii mafioti.

Are toate caracteristicile unui mafiot obisnuit, dar, in plus, se comporta ca un "Anihilator" de partea mafiei. Va incerca in mod normal sa blocheze rolurile cu abilitati speciale de partea cetatenilor.

Castiga in momentul in care tabara mafiei castiga, indiferent daca e in viata sau nu.


11. Ucigas in serie

Rol independent! Ucigasul in serie e pe cont propriu. Scopul lui e sa supravietuiasca tuturor celorlalti jucatori, mafioti si cetateni.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Ziua participa la joc ca orice alt jucator.


Noaptea, ucigasul in serie poate ucide un jucator. Trimite numele victimei moderatorului, iar aceasta moare daca nu e protejata de un doctor. Poate ucide atat mafioti cat si cetateni.

Castiga daca este ultimul supravietuitor al orasului.


12. Urmaritor

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Ziua se comporta ca un cetatean obisnuit, dar poate folosi cum crede de cuviinta informatiile adunate in timpul noptii.

Noaptea are abilitati de investigare. Poate trimite moderatorului numele unui jucator pe care vrea sa-l urmareasca. Moderatorul ii va comunica urmaritorului casa cui o viziteaza persoana urmarita noaptea (daca are activitati de noapte) si numele celui pe care-l viziteaza, fara a-i dezvalui insa ce se intampla in cadrul acelei vizite. De exemplu, daca alege sa urmareasca doctorul (fara a sti neaparat ca e doctorul), va afla numele persoanei pe care acesta o protejeaza. Fara alte informatii insa, nu va sti daca a fost vorba de doctorul care a protejat pe cineva, de mafiotul care ucide pe cineva sau de o alta persoana cu abilitati pe timp de noapte.

Daca persoana urmarita alege sa nu-si foloseasca abilitatile speciale in acea noapte, urmaritorului i se spune ca aceasta nu a vizitat pe nimeni in acea noapte.

Toti mafiotii, indiferent de cine apasa tragaciul, viziteaza noaptea casa victimei lor.

Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.


13. Supraveghetor

De partea: cetatenilor.

La inceputul jocului primeste informatii doar despre propriul rol.

Ziua se comporta ca un cetatean obisnuit, dar poate folosi cum crede de cuviinta informatiile adunate in timpul noptii.

Noaptea are abilitati de investigare. Poate trimite moderatorului numele unui jucator pe care vrea sa-l supravegheze. Moderatorul ii va comunica supraveghetorului toate persoanele care il viziteaza pe cel supravegheat in timpul acelei nopti, fara a-i dezvalui insa ce se intampla in cadrul acelor vizite. De exemplu, daca alege sa supravegheze casa unui persoane (X) cercetata in acea noapte de politist (Y), va afla ca Y l-a vizitat pe X.
Fara alte informatii insa, nu va sti daca a fost vorba de politistul care a investigat pe cineva (mafiot sau nu), de mafiotul care ucide pe cineva sau de o alta persoana cu abilitati pe timp de noapte.

Supraveghetorul nu poate afla daca persoana supravegheata viziteaza la randul ei pe altcineva.


Castiga in momentul in care tabara cetatenilor cinstiti castiga, indiferent daca e in viata sau nu.
-- Edited by Cazy on Tuesday 22nd of December 2009 11:01:29 PM

-- Edited by Cazy on Tuesday 22nd of December 2009 11:08:39 PM

__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...


Posts: 279
Date:
Permalink  
 

Roluri Avansate:


AA

...


BB

...


__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...
Ion


Posts: 417
Date:
Permalink  
 

Mie mi-a mai parut ok si rolul de Naş, adica cel care la investigatia politistului pare inocent.

__________________


Posts: 279
Date:
Permalink  
 

Da Eugene, il putem folosi. Sectiunea cu roluri nu e inca gata (dupa cum se vede).

Chiar asa, hai sa vedem ce zice toata lumea. Ce roluri am putea folosi in jocurile noastre de 7-10 jucatori? Nu roluri prea sofisticate, dar Naşul de exemplu, poate fi introdus.

__________________
Nu stiu nimic, dar aflu eu...
Ion


Posts: 417
Date:
Permalink  
 

Asa e, am vazut ca pot fi pana la 50 de roluri.
Cred ca in jocul de 7 e ok sa fie 2 mafioti, cu un nas. Pana la urma castigul celor care au impotriva 5 oameni este ca politistul nu il poate "vedea".
Restul, dupa cum juam si la munte: 5 cetateni, dintre care unul doctor si unul politist. + 2 mafioti, cu propunerea ca unul dintre ei sa fie nas.
Hai sa vedem ce mai spun si ceilalti jucatori...

__________________


Posts: 137
Date:
Permalink  
 

Daca Prostitoata este barbat atunci se cheama Gigolo?


__________________
Vyck
Ion


Posts: 417
Date:
Permalink  
 

Buna intrebare.

Nu. Rolul e rol. Asa si politistul se cheama politist si daca e doamna.

:)

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard